El bacallà és un aliment molt nutritiu. Conté gran quantitat de proteïnes, de manera que està especialment recomanat en etapes com la infància, l’adolescència i l’embaràs, ja que ajuda al desenvolupament muscular.

El bacallà és un peix lleuger baix en calories, ja que conté un percentatge molt petit en greixos. Per tant, el bacallà es converteix en l’aliat perfecte en la nostra alimentació i dieta saludable per controlar el nostre pes.

Font d’Omega 3, el bacallà ajudan a mantenir els nivells equilibrats de colesterol i per tant, protegeix el cor i la salut cardiovascular. Els organismes nacionals i internacionals recomanen el consum d’aliments rics en Omega 3 diverses vegades a la setmana

L’abundància de iode que es pot trobar en el bacallà, regulen la nostra energia i el funcionament correcte de la cèl·lules. A més, el iode del bacallà combat el colesterol i enforteix cabell, pell i ungles. També és recomanable per combatre malalties com la diabetis i l’artritis.

L’alt contingut de vitamina B3 del bacallà salat, fa que sigui un aliment beneficiós per al sistema circulatori. També és recomanable per combatre malalties com la diabetis i l’artritis.

El bacallà, pel seu contingut en vitamina B6, ajuda a prevenir malalties cardíaques. Pot reduir els símptomes del túnel carpià i a combatre malalties concerígenas.

Entre les propietats nutricionals del bacallà salat cal també destacar que té els següents nutrients: 3,60 mg. de ferro, 50 mg. de calci, 0 g. de fibra, 300 mg. de potassi, 1,59 mg. de zinc, 0 g. de carbohidrats, 28 mg. de magnesi, 15 gu. de vitamina A, 0,08 mg. de vitamina B1, 0,45 mg. de vitamina B2, 0 gu. de vitamina B7, 14 gu. de vitamina B9, 5 gu. de vitamina B12, 0,10 mg. de vitamina C, 5 gu. de vitamina D, 1,30 mg. de vitamina E, 0,01 gu. de vitamina K, 322 kcal. de calories, 56 mg. de colesterol, 2,42 g. de greix, 0 g. de sucre i 0 mg. de purins.